Workshops

Aanbod

Think Art biedt verschillende workshops aan: 

Blikvanger
Intuïtief creëeren
Think Art meets nature
Beeld-(dag)boek 

Scroll verder om de inhoud per workshop te lezen. 

Programma 2024

INTUÏTIEF CREËREN
Zaterdag 9 maart 2024
14.00-17.30 uur in Dongen
(nog maar 1 plek beschikbaar!)

Aanmelden via de mail:
[email protected] 

BLIKVANGER


De lente en zomer zijn voorbij. Zij nodigden ons uit om naar buiten te gaan. Met het korter worden van de dagen en het dalen van de buitentemperatuur nodigen de herfst en winter je uit om naar binnen te keren, de warmte op te zoeken en even te verstillen. De natuur zelf gebruikt deze periode om daarna weer verder te kunnen groeien. 

 

Ook voor ons mensen is het goed om af en toe even stil te staan en de verdieping met onszelf op te zoeken. Het einde van het jaar vind ik daarvoor een mooie periode. Je kunt terugblikken op het afgelopen jaar, maar ook al een beetje vooruit kijken naar je verlangens; de zaadjes planten waardoor jij in het nieuwe jaar óók verder kunt groeien. 

 

Tijdens de workshop "Blikvanger" maak je naar eigen keuze een creatie van

1. Jouw terugblik op het afgelopen jaar
of

2. Een vooruitblik (jouw intenties) voor het komende jaar

 

Voorbereiding
Vóór de workshop begint ontvang je van mij een mail met vragen. Daarmee zet ik je aan om alvast een begin te maken met de verstilling/verdieping in jezelf. Even na te denken over beide blikken. Je antwoorden helpen je om tijdens de workshop te kiezen welke blik jij creatief vast wil leggen.

Doorwerking van het creatieve proces
Jouw blikvanger neem je na afloop van de workshop natuurlijk mee naar huis. En weet je wat het mooie is? Daar werkt het proces gewoon nog door. Want telkens als jouw creatie je blik vangt, stem je automatisch weer af op je diepere zelf en herinnert jouw creatie weer aan de boodschap die je voor jezelf in jouw creatie hebt verwerkt. 

 

Praktische info

 • De workshop wordt gegeven in ons knusse huis in Dongen. Ik zorg dat de koffie en thee met iets lekkers voor je klaar staan. 
 • Omdat ik persoonlijke aandacht belangrijk vindt, werk ik in groepjes van 4-6 personen. 
 • Datum: zaterdag 16 december 2023 [VOL]
 • Tijd: 1330 - 1700 uur
 • Kosten voor de workshop bedragen € 42,50 per persoon.
 • Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar [email protected].  

 

WORKSHOP INTUITIEF CREEEREN

Misschien denk je 'ik ben helemaal niet creatief, zoiets maken lukt mij nooit!'. Maar geloof me, ook jouw intuïtie is een kunstenaar! Met een paar eenvoudige tips (en soms wat uitdaging die ik je geef) komt ook via jou zo'n waanzinnig kunstwerk op papier. Een kunstwerk wat je met je hoofd nooit had kunnen bedenken. Een kunstwerk wat een fysieke vertaling is van wat er op dat moment leeft in jou.

Na het creatieve proces werkt jouw kunstwerk ook nog door.  Door er naar te kijken stem je namelijk automatisch weer af op je diepere zelf en je intuïtie, het brengt je gelijk weer in contact met jouw gevoel.

 • Wil jij leren loslaten?
 • Zou jij wel eens wat meer inzicht willen krijgen in wat er leeft in jou?
 • Wil jij jouw thema's ook vastleggen in beeld? 
 • Of wil je gewoon eens lekker creatief bezig zijn?


Neem dan contact met me op via [email protected] . Elke workshop is maatwerk, dus ik stem graag met jou af wat jouw wensen zijn. 

Staat er geen workshop 'intuïtief creëren'  gepland, maar je hebt wél interesse?
Stuur me dan een mailtje naar [email protected]. Ik stem daarna met jou af over de verschillende opties:  

 • We maken er een privé workshop van
 • We prikken samen een datum voor de workshop. Die datum publiceer ik als open inschrijving op mijn website en social media kanalen (die jij dan ook kunt delen) 
 • Je neemt zelf een aantal vrienden/vriendinnen mee 


Richtprijs: workshop van 3,5 uur €37,50 pp

(Werken hieronder gemaakt door cursisten.)

THINK ART MEETS NATURE


Neem jij wel eens de tijd om stil te staan? Te voelen wat is? Echt even stil te staan bij je gevoel en te ontdekken wat voor mooie, nieuwe inzichten je dat kan brengen?

De natuur kan je hierbij een handje helpen en dienen als spiegel. Wat zie je om je heen? En wat raakt dat in jou aan? 


Tijdens een Think-Art meets nature dag gaan we dat ontdekken. In de ochtend gaan we de natuur in onder begeleiding van Lucien die werkt met de principes van outdoor life coaching. Bospaadjes, kruispunten en open vlaktes, kleuren, begroeiing..... allemaal elementen die we tegen gaan komen. In 2 uur ga je ontdekken welke boodschap daar voor jou in verborgen ligt.


In de middag gaan we creatief aan de slag. De opgedane inzichten gaan we verwerken in een mixed media creatie, die je als reminder mee terug naar huis neemt. Hoe dat er uit komt te zien is een verrassing. Geen voor-opgezet plan, maar gewoon beginnen, zonder te weten wat je nou eigenlijk precies gaat maken. Dat is spannend, maar ook wel fijn, want daardoor hoeft je werk nergens aan te voldoen en kun je jezelf volledig overgeven aan het creatieve proces. Zodra je begint te scheuren in tijdschriften en materialen gaat verzamelen start de creatieve reis en zul je zien dat er vanzelf kunstwerken ontstaan. 


Kosten afhankelijk van de locatie (richtprijs €60 - €75 pp)

Staat er geen 'Think Art meets nature' workshop gepland, maar je hebt wél interesse?
Stuur me dan een mailtje op [email protected]. In overleg kijken we dan naar de mogelijkheden.

Wil je een nature dag samenstellen voor jou en een groepje vrienden/vriendinnen? Oók dat behoort tot de mogelijkheden. Stuur een mail met je gegevens naar [email protected] en ik neem contact met je op.  


Beeld-(dag)boek

 

Jullie kennen vast nog het traditionele dagboek, waarin je schrijft over je ervaringen, zorgen, dromen en gedachten. Maar wat als je al deze momenten nou eens in beeld zou vastleggen? 

Meer dan de helft van ons brein is gericht op visuele verwerking. Daarom is het in beeld verwerken van al je ervaringen erg waardevol. Ook kom je door het creatieve proces los van je denken, waardoor er vaak nóg meer inzichten naar boven komen. 


Tijdens de workshop 'Beeld-boek' (3 uur) maken we samen het boek waar jij in gaat werken. We maken katernen en binden die in een kaft. Dat kan een stuk karton zijn, maar ook kun je ervoor kiezen om een kaft te gebruiken van een oud boek. 

Je gaat naar huis met een blanco dagboek wat zich mag gaan vullen met jouw verhalen.

Uiteraard vertel ik je tijdens de workshop ook wat over het vullen van de pagina's en zal ik je een aantal voorbeelden laten zien uit mijn eigen beeld-boeken die ik de afgelopen jaren heb gevuld. 

Kosten: € 30,= pp (inclusief heerlijk vers gebakken bananenbrood!)