Workshops

Programma 2023

Zaterdag 18 februari 2023
- in Dongen -
Intuitief creëeren
13.00 - ca 16.00 uur

Zaterdag 24 juni 2023
10.00-17.00 uur
- in Dongen -
Think Art Meets nature
(klik hier om het document 'Wat gaan we doen?' te openen)
€ 50 p.p.
aanmelden via [email protected]
 

WORKSHOP INTUITIEF CREEEREN

Misschien denk je 'ik ben helemaal niet creatief, zoiets maken lukt mij nooit!'. Maar geloof me, ook jouw intuïtie is een kunstenaar! Met een paar eenvoudige tips (en soms wat uitdaging die ik je geef) komt ook via jou zo'n waanzinnig kunstwerk op papier. Een kunstwerk wat je met je hoofd nooit had kunnen bedenken. Een kunstwerk wat een fysieke vertaling is van wat er op dat moment leeft in jou.

En na het creatieve proces werkt jouw kunstwerk ook nog door.  Door er naar te kijken stem je namelijk automatisch weer af op je diepere zelf en je intuïtie, het brengt je gelijk weer in contact met jouw gevoel.

  • Wil jij leren loslaten?
  • Zou jij wel eens wat meer inzicht willen krijgen in wat er leeft in jou?
  • Wil jij jouw thema's ook vastleggen in beeld? 
  • Of wil je gewoon eens lekker creatief bezig zijn?


Neem dan contact met me op via [email protected] . Elke workshop is maatwerk, dus ik stem graag met jou af wat jouw wensen zijn. 

In overleg kunnen we ook een workshop samenstellen voor jou en een groepje vrienden/vriendinnen. In een straal van 15 km vanaf Dongen kom ik ook bij jou aan huis. 

(Richtprijs: workshop van 3 uur €35 pp excl. reiskosten)

(Werken hieronder gemaakt door cursisten.)

THINK ART MEETS NATURE


Neem jij wel eens de tijd om stil te staan? Te voelen wat is? Echt even stil te staan bij je gevoel en te ontdekken wat voor mooie, nieuwe inzichten je dat kan brengen?

De natuur kan je hierbij een handje helpen en dienen als spiegel. Wat zie je om je heen? En wat raakt dat in jou aan? 


Tijdens een Think-Art meets nature dag gaan we dat ontdekken. In de ochtend gaan we de natuur in onder begeleiding van Lucien die werkt met de principes van outdoor life coaching. Bospaadjes, kruispunten en open vlaktes, kleuren, begroeiing..... allemaal elementen die we tegen gaan komen. In 2 uur ga je ontdekken welke boodschap daar voor jou in verborgen ligt.


In de middag gaan we creatief aan de slag. De opgedane inzichten gaan we verwerken in een mixed media creatie, die je als reminder mee terug naar huis neemt. Hoe dat er uit komt te zien is een verrassing. Geen voor-opgezet plan, maar gewoon beginnen, zonder te weten wat je nou eigenlijk precies gaat maken. Dat is spannend, maar ook wel fijn, want daardoor hoeft je werk nergens aan te voldoen en kun je jezelf volledig overgeven aan het creatieve proces. Zodra je begint te scheuren in tijdschriften en materialen gaat verzamelen start de creatieve reis en zul je zien dat er vanzelf kunstwerken ontstaan. 


Kosten ca € 50,- (afhankelijk van de locatie)

In overleg kan er ook een dag speciaal voor een - door jou samengesteld - groepje worden georganiseerd (max. 4 personen) 

Beeld-(dag)boek

 

Jullie kennen vast nog het traditionele dagboek, waarin je schrijft over je ervaringen, zorgen, dromen en gedachten. Maar wat als je al deze momenten nou eens in beeld zou vastleggen? 

Meer dan de helft van ons brein is gericht op visuele verwerking. Daarom is het in beeld verwerken van al je ervaringen erg waardevol. Ook kom je door het creatieve proces los van je denken, waardoor er vaak nóg meer inzichten naar boven komen. 


Tijdens de workshop 'Beeld-boek' (3 uur) maken we samen het boek waar jij in gaat werken. We maken katernen en binden die in een kaft. Dat kan een stuk karton zijn, maar ook kun je ervoor kiezen om een kaft te gebruiken van een oud boek. 

Je gaat naar huis met een blanco dagboek wat zich mag gaan vullen met jouw verhalen.

Uiteraard vertel ik je tijdens de workshop ook wat over het vullen van de pagina's en zal ik je een aantal voorbeelden laten zien uit mijn eigen beeld-boeken die ik de afgelopen jaren heb gevuld. 

Kosten: € 25,= pp (inclusief heerlijk vers gebakken bananenbrood!)