Blogs

In de krant

December 2022

Een mooi, nieuw, leeg beeldboek

December 2022

De decembermaand is weer aangebroken. Dat betekent dat mijn jaarboek bijna vol is. Een jaar gevangen in beeld. Elke 2 weken heb ik een creatie gemaakt, die weergeeft wat ik die weken heb beleefd en wat er in mij om is gegaan. Prachtig om er in terug te bladeren, het jaar te overzien en herinneringen op te halen. Wat gebeurt er toch veel in 12 maanden!

In 2023 wil ik ook weer een boek gaan vullen. Daarom ben ik aan de slag gegaan met het binden van een nieuw journal. Voor de kaft heb ik dit keer een kartonnetje gebruikt, waar mijn nieuw geleverde beddengoed omheen zat. Een eerder jaar gebruikte ik een omslag van een oud boek..... tjsa, ik doe graag aan hergebruik ;-)

Wil jij ook leren hoe je zelf een beeldboek in elkaar zet? 

Kijk dan eens op mijn workshop pagina

Een uitdagende opdracht

Juli 2022

Laura Potters - eigenaresse van Seezen in Dordrecht - wilde graag een intuïtief werk aan de muur in haar praktijk. Maar waar begin je dan? Ik ben begonnen met een babbeltje, waarin ik ontdekte wat Laura belangrijk vindt in haar werk en hoe een behandeling bij Seezen in zijn werk gaat. Rust, verbinding, handen, voelen en zien waren kernwoorden die me bij zijn gebleven. Die moesten dus zeker in de creatie terug komen.

Ook heb ik een kijkje genomen in de praktijkruimte. Zo kon ik de kleuren afstemmen op het interieur én nam ik nog wat meer inspiratie mee omdat ik op de kast een prachtige grote Buddha zag staan. Daarna begon ik met het verzamelen van beeldmateriaal en ben ik het kunstwerk laag voor laag gaan opbouwen. Om het werk body te geven, heb ik zelfs een foto van Laura in het werk verwerkt. Zij draagt het werk als het ware.

Kun jij haar gezicht nog terug vinden in het eindresultaat?

Wil jij ook een op jou afgestemd werk aan de muur?
Neem dan contact met me op om de mogelijkheden door te spreken.  

Op reis

November 2021

Elk jaar ga ik een keer alleen op reis. Lekker de natuur in of de verstilling opzoeken. Even stilstaan. Los komen van.  Onlangs ging ik op pad met een groep onbekende mensen. Mijn etui, gevuld met wat basis spullen pakte ik ook in, zodat ik alles wat zich aandiende kon vastleggen in beeld, want beeld versterkt, geeft een extra dimensie aan woorden en gevoelens.

De creatie die je hier ziet ontstond tijdens de reis. Steeds bouwde het werk zich weer een stukje verder op en kon ik elementen toevoegen die zich net daarvoor hadden aangediend tijdens de sessies die plaatsvonden.

Na afloop van de reis ging ik met een goed gevulde rugzak aan belevenissen en energie weer terug huiswaarts. En de creatie heb ik een prominente plek gegeven in mijn huis. Daar waar ik er elke dag even naar kan kijken en waardoor alle facetten van de reis die ik maakte steeds weer voorbij komen.

Wil jij jouw thema´s ook vastleggen in beeld?
Neem dan contact met me op via think_art@ziggo.nl, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Het begon met .....

een workshop Mixed Media bij AVE Art en..... een lege pizza doos.

Herinner je je nog hoe je op de kleuterschool lekker mocht kliederen met verf? Papier mocht scheuren, plakken waar jij het wilde? Je leerde hoe je met een zeefje verf kon spatten en zo ontstonden de mooiste creaties. Je begon gewoon en zag wel wat er uit tevoorschijn kwam.

Plakken, knippen, scheuren, schilderen, tekenen..... alles kwam voorbij tijdens de workshop die ik volgde. En ik vond het heerlijk! Net zoals je op de kleuterschool van een lege eierdoos en wat wc rolletjes een auto maakte, werkten we ook hier met kosteloze materialen. Van een lege pizza doos en wat bladen uit een oude atlas, werd een heus art-journal gemaakt. En zo leerde ik dat je helemaal geen dure materialen nodig hebt om te creëren.

Met een rugzak gevuld met ideeën ben ik naar huis gegaan. Al spelend ontdekte ik steeds meer.  Wat doet verf als je het mengt met water? En wat voor effecten kun je er dan mee maken?  Ik ontdekte wat er gebeurt als je een klodder verf op een blad doet en het dicht vouwt. Spelen, als een kind. En hoe meer ik ging spelen, hoe gaver het werd, hoe harder mijn creatieve vuurtje ging branden.

Wil jij jouw creatieve vlammetje ook aansteken?
Neem dan contact met me op via think_art@ziggo.nl.