Het begon met .....

Het begon met.....

een workshop Mixed Media bij AVE Art en..... een lege pizza doos.

Herinner je je nog hoe je op de kleuterschool lekker mocht kliederen met verf? Papier mocht scheuren, plakken waar jij het wilde? Je leerde hoe je met een zeefje verf kon spatten en zo ontstonden de mooiste creaties. Je begon gewoon en zag wel wat er uit tevoorschijn kwam.

Plakken, knippen, scheuren, schilderen, tekenen..... alles kwam voorbij tijdens de workshop die ik volgde. En ik vond het heerlijk! Net zoals je op de kleuterschool van een lege eierdoos en wat wc rolletjes een auto maakte, werkten we ook hier met kosteloze materialen. Van een lege pizza doos en wat bladen uit een oude atlas, werd een heus art-journal gemaakt. En zo leerde ik dat je helemaal geen dure materialen nodig hebt om te creëren.

Met een rugzak gevuld met ideeën ben ik naar huis gegaan. Al spelend ontdekte ik steeds meer.  Wat doet verf als je het mengt met water? En wat voor effecten kun je er dan mee maken?  Ik ontdekte wat er gebeurt als je een klodder verf op een blad doet en het dicht vouwt. Spelen, als een kind. En hoe meer ik ging spelen, hoe gaver het werd, hoe harder mijn creatieve vuurtje ging branden.

Wil jij jouw creatieve vlammetje ook aansteken? Neem dan contact met me op via het contactformulier.